Ohrozená rockerská akcia nakoniec vyšla

14.08.2010 00:00
Minuloročný nultý ročník Priechodských rockových slávností sa konal za sprievodu neutíchajúceho celovečerného lejaku. Obavy, že vlaňajšia situácia sa v sobotu 7. augusta 2010 zopakuje, hrozila už dva dni pred podujatím a úplne sa nerozplynula ani na jeho začiatku, pôvodne naplánovanom na 14. hodinu. O tomto čase bola na zmoknutom futbalovom štadióne prítomná iba jedna z desiatich očakávaných účinkujúcich kapiel a štyria fanúšikovia tvrdej hudby.

Zlovestné búrkové mraky visiace nad priechodským ihriskom si to napokon predsa len rozmysleli a hudbychtivú obec opustili - pomohol im vietor, ktorý ich rád nahradil. Našťastie privial so sebou aj chýbajúce hudobné skupiny a niekoľko desiatok skalných poslucháčov. Tridsať minút po pätnástej hodine sa rozozvučali hudobné nástroje mladučkých Brezňanov MOTADRES, ktorí si priviedli rodiacu sa nádejnú speváčku; jej hlas sa farbou blížil k Leoninmu z minuloročnej Superstar. Návštevníci si rovnako ako na baraňom guláši pochutnávali aj na hardockových, glamrockových, metalrockových či inak-rockových delikatesách v podaní kapiel nám Bystričanom už známejších, a to namakaným BROKEN RAIN, vystriedali ich veselí KRUMPLIPAPRICASH od Nitry, nasledovali rockerskému uchu lahodiaci M. N. G. z Pliešoviec (okres Krupina); po nich KONTINUUM z Banskej Bystrice sa predstavili pozoruhodnou vlastnou tvorbou.

Medzičasom sa vietor pobral svojou cestou a dokonca obloha si vybojovala bezoblačný a neskôr hviezdny šat. Tristostočlenné obecenstvo si s nadšením zgustlo na prevzatých, zato absolútne profesionálne predvedených skladbách v podaní dobre známych Priechodo-Bystričanov EX VF (ktorí celú akciu zorganizovali) - chlapci opäť oprášili štyri desaťročia staré, avšak nestarnúce hity tých najpopulárnejších kapiel svojej doby. No a po nich to ešte roztočili o nič menej známi takisto profíci - Banskobystričania DOLLY BOOSTER, s výlučne vlastnými skladbami, perfektne zvládnutými hudobne aj textovo; Alekovci časť rozpáleného publika dotiahli spoza zábradlia až pred pódium. Poslednými účinkujúcimi boli Zvolenčania so zlatom v hrdle z NO-5, žiaľ, zúčastnili sa v počte iba dvoch členov, a tak z dôvodu nekompletného zloženia kapely tu vypomohla technika.

 

Záverečné, asi hodinové spoločné hranie kohokoľvek s kýmkoľvek urobilo bodku za podujatím nesúcim sa po celý čas v atmosfére plnej pohody, v prostredí bez najmenšieho náznaku nejakého hroziaceho incidentu.